SPO obeležio Vidovdan

U prisustvu članova, prijatelja,simpatizera i predstavnika pojedinih političkih stranaka u Leskovcu, Gradski odbor Srpksog pokreta obnove obeležio je sinoć svoju krsnu slavu – Vidovan.
“Protonamesnik Slaviša Stanojević, obavio je sečenje slavskog kolača, podsetivši ovom prilikom na sve stradale u Kosovskom boju 1389. godine, braneći čast i slobodu Srbije. Velikomučenik car Lazar je sa Jug – Bodanom i devet Jugovića i mnogobrojnim srpskim sinovima, žrtvovao živote za odbranu pravoslavne vere, otačastvo svoje i svetu i najsvetiju svoju zemlju Srbiju“, rekao je protonamesnik Slaviša Stanojević.

Ova bitka koja je na ovozemaljski način za Srbe izgubljena, jer je car Lazar platio svojom glavom i mnogi srpski sinovi koji se nisu vratili sa bojišta i čiji se grobovi i dan – danas ne znaju.
„ Ipak, Srbija je vaskrsla na uzvišeniji, duhovniji način jer je postigla pobedu u duhovnom smislu. Moramo shvatiti da nam je sloga najpotrebnija, ali i da srpski narod mora da se složi i umnoži kako bi opstao na ovim prostorima“, istakoa je protonamesnik Stanojević. Domaćin slave Dragi Stefanović predao je slavu za narednu godinu sledećem domaćinu, Stanoji Kostiću.