SPORTSKA OPREMA ZA GFK DUBOČICA PRED POČETAK PRIPREMA ZA NASTAVAK SEZONE

Danas je na terenu sa veštačkom travom održana konferencija povodom zajedničke akcije Gradskog fudbalskog saveza i Fudbalskog saveza Jablaničkog okruga u okviru koje je fudbalerima Gradskog fudbalskog kluba Dubočica donirana sportska oprema na početku priprema.

Zahvalivši se Gradskom fudbalskom savezu i Fudbalskom savezu Jablaničkog okruga na društveno odgovornom ponašanju, gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je pozvao i ostale organizacije, kompanije i pojedince da učestvuju u ovoj „pozitivnoj sportskoj trci“. U svom obraćanju prisutnima gradonačelnik je istakao:

„S obzirom da smo i u neposrednoj blizini jedne od najvećih investicija u oblasti sportske infrastrukture, ne samo u našem gradu nego u čitavoj državi, u blizini budućeg velelepnog fudbalskog stadiona vrednosti skoro 2,5 milijardi dinara, ne mogu a da ne kažem da me izuzetno raduje što se radovi odvijaju planiranom dinamikom pa čak i brže nego što je planirano.GFK Dubočica koji je ranijih godina bukvalno bio zapušten, danas je vrlo perspektivan klub. Mi smo za funkcionisanje ovog kluba za 2022. godinu izdvojili rekordnih 22,7 miliona dinara što je najviše u skoro stogodišnjoj istoriji ovog kluba, a 2023. godine se obeležava 100 godina njihovog postojanja.“

On je podsetio da je nedavno završena podela ugovora o finansiranju sportskih klubova i organizacija za koje je u budžetu ove godine obezbeđeno 120 miliona dinara, te dodao da će za desetak dana klubovima biti uplaćena i prva rata. Ovu priliku je iskoristio da porazgovara i sa trenerom ŽFK Lavice kako bi se i ovim uspešnim sportistkinjama pomoglo da se bave fudbalom u što boljim uslovima.

Potpredsednik Gradskog fudbalskog saveza Leskovac Milan Mitić je istakao da je ova organizacija odlučila da podrži najbolji i najuspešniji klub u okrugu.

„Ovim poklonom u vidu zimskih jakni smo pokazali poštovanje prema našem najboljem fudbalskom klubu koji iz dana napreduje u svakom pogledu. Kao što vidite novi stadion se gradi odličnom dinamikom i biće izgrađen po svim UEFA standardima. Sa druge Fudbalski klub Dubočica je dobio veliku finansijsku podršku za 2022. godinu i za to dugujemo veliku zahvalnost Gradu Leskovcu i gradonačelniku dr sci. med.  Goranu Cvetanoviću koji iz godine u godinu povećava budžet za sport. Ispred GFS Leskovac i FSJO želim rukovodstvu, stručnom štabu i igračima puno uspeha i da uskoro na ovom stadionu Dubočica igra i Super ligu Srbije“ – kazao je Milan Mitić, internacionalni fudbalski sudija, potpredsednik GFS Leskovac.