SPS IZNEO STAV DA SE SRBIJA IZBORILA SA EPIDEMIJOM KORONAVIRUSA ZBOG TOGA ŠTO SU ZDRAVSTVENE USTANOVE UGLAVNOM U DRŽAVNOM VLASNIŠTVU

Svi statistički podaci, kako je kazala kandidatkinja za poslanicu dr Tatjana Jovanović pokazuju da smo se efikasno izborili sa panedmijom korona virusa, a razlog tome je pre svega taj što su najznačajnije zdravstvene ustanove državne. Ona je naglasila da se repovi epidemije vuku u inostranim kompanijama i to govori da je neophodno postojanje jakih sindikata koji bi štitili interese radnika, rekla je Tatjana Jovanović.

Ona je kazala da je jedan od najznačajnih trenutaka taj što Srbija ima Galeniku koja je u posedu države i koja je brzo svoje proizvodne linije prilagodila proizvodnji leka Hlorokin.

Ona je govorila i onome što čeka zdravstvo u Srbiji, a to je suočavanje sa velikim troškovima koji čekaju ovu oblast, zbog sve starijeg stanovništva čija se zdravstvena problematika mora rešavati. Na kraju kako je zaključila Tatjana Jovanović u zdravstvenom sistemu je neophodno uraditi digitalizaciju zbog obimne papirologije koja je prisutna u ovoj oblasti. Ona je poručila da će se SPS zalagati ne samo za unapređenje zdravstvene zaštite već i za besplatnu zdravstvenu zaštitu svih stanovnika.