SRBIJA SE OD SINOĆ NALAZI U VANREDNOM STANJU ZBOG KORONA VIRUSA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić proglasio je sinoć vanredno stanje na teritoriji Srbije zbog korona virusa.

Predsednik Vučić je u obraćanju naciji naglasio  da stariji od 65 godina moraju da ostanu u kućama kao i da od sutra neće raditi škole, vrtići, fakulteti.

„Molim najstarije kao Boga da ne izlaze iz kuća. Ovo je borba za njih. Neće stradati naša deca, već naši roditelji, zato ih molim da ne izlaze iz kuća. Sve što radimo, radimo samo zbog penzionera. Moramo dobro da se organizujemo  jer su i mnogo organizovanije zemlje od nas  poklekle i plaćaju stravičnu cenu. Molim vas da ostanete u svojim domovima”, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će vojska  čuvati sve bolnice, tako da niko neće moći da napada lekare, a da će policija vršiti nadzor nad izolacijom.

„Ko prekrši savet o izolaciji, biće sankcionisan do tri godine zatvora. Kome lekari budu rekli da mora da se izoluje 14 dana ili 28 dana ako dolaze iz Italije, to će morati da se poštuje“, naglasio je predsednik Vučić.

On je rekao da je razumljiva briga ali da nema razloga za panikom i stvaranjem zaliha jer brašna u Srbiji ima i za narednih 12 meseci kao i dovoljnih količina pirinča, šećera i ostalih namirnica.