SRPSKA NAPREDNA STRANKA SUTRA OBELEŽAVA 14. ROĐENDAN U LESKOVCU

Predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke Leskovac Goran Cvetanović je danas održao konferenciju za medije na kojoj je sve članove i simpatizere pozvao da prisustvuju obeleževanju četrnaestogodišnjice osnivanja SNS-a, koje će biti održano sutra u SRC Dubočica sa početkom u 18 časova.

„Obeležavanju godišnjice će prisustvovati predsednik Srpske napredne stranke, gospodin Aleksandar Vučić, kao i najviši funkcioneri SNS-a, članovi i simpatizeri, ali i gosti iz drugih partija. Ovakva čast nosi sa sobom i ogromnu dozu odgovornosti, jer nas obavezuje da Leskovac i ubuduće bude etalon uspeha i uzor na koji se svi ostali mogu ugledati. Ubeđen sam da ćemo i na sutrašnjoj rođendanskoj proslavi celoj Srbiji pokazati svu snagu Srpske napredne stranke u Leskovcu, uz obećanje da nećemo stati, da ćemo stranku i dalje podmlađivati, jačati i unapređivati, za dobrobit svih ljudi u našem gradu i Srbiji“, kazao je predsednik GrO, dr sci. med. Goran Cvetanović.

On je apostrofirao podršku koju SNS uživa od strane građana i zahvalio se na istoj, uz naglasak da će se Srpska napredna stranka i u budućnosti zalagati isključivo za bolji život svih građana. Tom prilikom je podsetio na projekte koji su u Leskovcu realizovani ili se trenutno realizuju zahvaljujući republičkoj podršci.

„Najaktuelnija i jedna od najznačajnijih investicija je trenutna izgradnja stadiona u gradu. Projekat vredan preko 2,5 milijarde dinara će Leskovac upisati na listu od tri grada u kojima se ovi objekti grade. Pored očiglednih benefita za sport, stadion će doprineti i razvoju ostalih segmenata s obzirom na to da će taj deo grada biti razvijeniji i da će događaji na stadionu privući posetioce u naš grad.

Podrška Republike je usmerena i ka zdravstvu. Nakon prve faze rekonstrukcije Opšte bolnice Leskovac vredne 5 miliona evra, sledi druga faza čija vrednost će iznositi 4,5 milijarde dinara i još oko milijarda za instrumente i za dijagnostiku. Finansirana je i rekonstrukcija zgrade Infektivne službe, a značaj toga što smo je blagovremeno uradili se pokazao tokom trajanja pandemije korona virusa. Ova investicija je iznosila preko 42 miliona dinara“, kazao je Cvetanović i osvrnuo se i na ORIO projekat za koji je Vlada RS odobrila dodatnih 10 miliona evra.

Predsednik GrO Goran Cvetanović je govorio i o putevima i rekao da je značajna podrška usmerena i ka putnoj infrastrukturi. Preduzeće Putevi Srbije je u saobraćajnice u našem gradu od 2015. godine do danas uložilo skoro 3 milijarde dinara

Značajan pokazatelj dobre saradnje Grada i Republike su i transferi o kojima se danas takođe govorilo:

Posle Novog Sada mi smo na drugom mestu po iznosu transfera. Sada govorim o onim transferima koje smo vanredno dobili iz republičkog budžeta. Od 2014. uspeo sam sa svojim timom da se preko milijardu i 556 miliona dinara slije u grad Leskovac, kazao je Cvetanović.

Povodom centralne proslave rođendana Srpske napredne stranke koja se održava sutra, 21. oktobra od 18 sati u SRC „Dubočica“, predsednik gradskog odbora Goran Cvetanović je rekao da će sutra pokazati snagu SNS-a u Leskovcu uz obećnje da neće stati, da će stranku i dalje jačati i unapređivati za dobrobit svih sugrađana.

Obeležavanju godišnjice prisustvovaće predsednik SNS-a Aleksandar Vučić, koji će pre proslave posetiti i radove na gradskom stadionu.

Svečanosti će, kako je na današnjoj konferenciji za novinare rekao Cvetanović prisustvovati svi funkcioneri SNS-a, ali i drugih stranaka.

Srpska napredna stranka