STRATEŠKI VAŽNI PROJEKTI SU U FOKUSU INTERESOVANJA OPŠTINE BOJNIK

Kako je naglasio zamenik predsednika opštine Bojnik Dejan Stojanović, Odluka o zaduživanju opštine Bojnik u iznosu od 20 miliona dinara je rezerva za strateški važne projekte koji će se realizovati, a na osovu rada projektnog tima. Ovi programi su od velike važnosti za sve segmente ove opštine počev od infrastrukture, razvoja poljoprivrede, ali i kulture i obrazovanja. Ovo nije zaduživanje za zarade, jer je za te svrhe obezbeđeno dovoljno sredstava, tačnije rečeno 26 miliona i 26 hiljada dinara, kako je dodao pored redovnih transfera i redovnih prihoda u budžetu očekuje se i priliv od 14 miliona od projekta prekogranične saradnje koje je lokalna samouprava platila u predfinansiranju.

On je istakao da je izmireno po raznim osnovama preko 80 odsto dugovanja prema  dobavljačima, što je istekako retko koja lokalna samouprava u Srbiji uspela, tako da je Bojnik svrstan u red likvidnih opština. Stojanović je još jednom ponovio da je zaduživanje naophodno za realizaciju projekata, a pod uslovom da svi oni prođu kod resornih ministarstava i razvojnih organizacija.

On se osvrnuo i na strateški važnu Agroindustrijsku zonu i dodao da je ovaj program krucijalan za razvoj Bojnika. Dolazak investitora, bez obzira na kompletnu opremljenost u Kosančiću zavisi od visokostručne radne snage i tehnologije. Lokalna samouprava nastoji da obezbedi ove uslove i na taj način omogući početak rada koji će označiti i razvoj pustorečkog kraja. Lokalno rukovodstvo želi da sa jedne strane artikuliše potrebe investitora, a sa druge građana da izbalansiranim pristupom krene u razvoj  Bojnika u čemu će od velike važnosti biti i izgradnja puta preko Radana koja će povezati Jablaniči, Toplički i Nišavski okrug.