SUTRA ĆE U BOJNIKU BITI ODRŽANA 22. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Pred odbornicima će se na ovoj sednici naći  Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Drugu izmenu Programa poslovanja JP za vodosnabdevanje „Brestovac-Bojnik-Doljevac“ u Bojniku za 2022. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja JP za vodosnabdevanje „Brestovac-Bojnik-Doljevac“ za 2023. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na  Program subvencija JP za vodosnabdevanje „Brestovac-Bojnik-Doljevac“ za 2023. godinu.

Odbornici će razmotriti i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Izmenu četvrte izmene i dopune Programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Jedinstvo“ Bojnik za 2022. godinu,  Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Program poslovanja Javnog komunalnog preduzeća „Jedinstvo“ Bojnik za 2023. godinu sa finansijskim planom i programom subvencija.

Izjasniće se i o Predlogu Odluke o usvajanju Srednjeročnog programa uređivanja građevinskog zemljišta za period 2023. – 2026. godine, kao i o Predlogu Programa uređivanja građevinskog zemljišta za 2023. godinu.

Na dnevnom redu sednice je i Predlog Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2023. godinu, Predlog Odluke o razvrstavanju neizgrađenog građevinskog zemljišta koje se koristi isključivo za gajenje biljaka u poljoprivredno odnosno šumsko zemljište, Predlog Odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2023. godinu na teritoriji opštine Bojnik i određivanju prosečnih cena odgovarajućih nepokretnosti na osnovu kojih je za tekuću godinu utvrđena osnovica poreza na imovinu za nepokretnosti obveznika koji ne vode poslovne knjige koje se nalaze u najopremljenijoj (prvoj) zoni, kao i  Predlog Odluke o određivanju visine ekonomske cene boravka dece u predškolskoj ustanovi „Đuka Dinić“ Bojnik za kalendarsku 2023. godinu.

Ključne tačke dnevnog reda su i Predlog Odluke o drugoj izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Bojnik za 2022. godinu, Predlog Odluke o budžetu opštine Bojnik za 2023. godinu sa kadrovskim planom opštinske uprave i opštinskog pravobranilaštva opštine Bojnik za 2023. godinu i Predlog Odluke o usvajanju Izveštaja o izvršenju budžeta opštine Bojnik za period 01.01.2022. godine do 30.09.2022. godine.

Obiman dnevni red prati i Predlog Odluke o pristupanju izradi Odluke o promeni Statuta opštine Bojnik i imenovanju Komisije za izradu nacrta Odluke o promeni Statuta opštine Bojnik, Predlog Odluke o javnim raspravama, Predlog Odluke o donošenju Plana upravljanja rizicima od povrede principa rodne ravnopravnosti u Skupštini opštine Bojnik, Predlog Odluke o obrazovanju jedinica civilne zaštite opšte namene i specijalizovane jedinice civilne zaštite za uzbunjivanje na teritoriji opštine Bojnik i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Plan rada Opštinskog štaba za vanredne situacije opštine Bojnik za 2023. godinu.

Biće razmotreni i izveštaji o radu i programi rada, kao što su Predlog Odluke o usvajanju Programa rada Skupštine opštine Bojnik za 2023. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Godišnji program rada Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ Bojnik za 2023. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Program rada Centra za socijalni rad Bojnik za 2023. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni člana Statuta Turističke organizacije opštine Bojnik. Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Plan i program rada Turističke organizacije opštine Bojnik za 2023. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Program rada Ustanove dom kulture „Bojnik“ Bojnik za 2023. godinu, ali i        Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Program rada Ustanove sportska hala „Bojnik“ Bojnik za 2023. godinu,  Predlog Rešenja o utvrđivanju prestanka mandata vršioca dužnosti direktora JKP „Jedinstvo“ Bojnik

Odlučivaće se i o kadrovskim pitanjima među kojima i o Predlogu Rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora JKP „Jedinstvo“ Bojnik, Predlogu Rešenja o razrešenju članova Upravnog odbora PU „Đuka Dinić“ Bojnik iz reda roditelja,    Predlogu Rešenja o imenovanju članova Upravnog odbora PU „Đuka Dinić“ Bojnik iz reda roditelja, Predlogu Rešenja o utvrđivanju prestanka mandata članova Nadzornog odbora Centra za socijalni rad Bojnik, iz reda predstavnika osnivača, Predlogu Rešenja o imenovanju Nadzornog odbora Centra za socijalni rad Bojnik,    Predlogu Rešenja o utvrđivanju prestanka mandata Opštinskog saveta roditelja opštine Bojnik za školsku 2021/2022 godinu i Predlogu Rešenja o imenovanju Opštinskog saveta roditelja opštine Bojnik za školsku 2022/2023 godinu.

Početak sednice zakazan je za 10 sati u sali Ustanove Doma kulture.

SEDNICA SKUPŠTINA