SVE JE SPREMNO ZA FINALNI TURNIR KUPA SRBIJE

Danas je u velikoj hali SRC Dubočice, u kojoj će sutra i prekosutra biti održan finalni turnir Kupa Srbije „Prof. dr Branislav Pokrajac“, po prvi put u Leskovcu nakon skoro sedam decenija duge rukometne tradicije, održana konferenija za medije. U velikoj hali postavljena je i nova podloga, i završeno postavljanje osvetljenja.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović tim povodom kazao je da je specijalna podloga na kojoj se održavaju takmičenja međunarodnog karaktera već postavljena i da će uskoro biti dostavljena i postavljena i LED svetla, kao i LED ekrani sa tri strane terena tako da će ova manifestacija ući u rang najprestižnijih.

On je pozvao Leskovčane da sutra i prekosutra posete SRC Dubočica i uživaju u ovom sportskom spektaklu – polufinalni dueli igraju se 31. marta, a u njima se od 16:30 sastaju RK Vojvodina i Radnički iz Kragujevca, odnosno RK Dubočica i RK Metaloplastika od 19:00 časova. Finale Kupa „Prof. dr Branislav Pokrajac 2022“ na programu je 1. aprila od 19:00 časova uz direktni prenos na Radio televiziji Srbije.

Srbislav Nešić, predsednik RK Dubočica je istakao da je ponos da je Leskovac organizator ovako prestižne manifestacije. Trebalo je dosta toga uložiti da se ovaj turnir nesmetano odvija, kazao je Nešić. On je dodao da je grad Leskovac pomogao turnir sa dodatnih milion i dvesta hiljada dinara izdvojio iz budžeta.

Direktor SRC Dubočica Ivan Milovac, na konferenciji za medije je govorio o aktuelnim i tekućim ulaganjima. Pomenuo je da je iz budžeta grada planirano 11 miliona za investiciono održavanje SRC Dubočica.

Milovac je podvukao da je sada SRC „Dubočica“ u postupku nabavke itisona kako bi se zaštitila nova podloga, a radi se i remont bazena, ne samo pranje i čišćenje, već i izolacija, jer već 22 godinu postoje bazeni, i tu je uloženo oko 600 hiljada dinara.Ono što nam predstoji jeste izlocija krova zapadnog dela aneksa, kao i toplotna izlolacija cevi na bazenima. Planiramo da za 1,2 miliona sve cevi i kotao izoliramo i zaštitimo, kako bi se za godinu i po najviše ulaganje isplatilo, i dodao da će se do početka juna srediti oba teniska terena, kako bi mogli u sezoni da se koriste.

Na kraju svi sugrađani su još jednom pozvani da prisustvuju ovom prestižnom turniru za šta ulaznice mogu preuzeti u SRC „Dubočica“.