SVE JE SPREMNO ZA UVOĐENJE E-AGRARA ISTIČE NAČELNIK JABLANIČKOG UPRAVNOG OKRUGA MILOŠ ĆIRIĆ

Poljoprivredne proizvođače je krajem prošle nedelje posle održanog sastanka u Ministarstvu poljoprivrede dočekala vest o pokretanju informacionog sistema E-Agrar i o tome da u Pošti treba da preuzmu svoj eID broj na osnovu kojeg će registrovati svoje gazdinstvo.

Kako je iz Ministarstva poljoprivrede ranije objašnjeno, ovakav sistem se uvodi u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa podataka i njihovih izmena u Registru poljoprivrednih gazdinstava, kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi.

Kako je u izjavi za TV 4S rekao načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić bez eID broja poljoprivrednici više neće moći da koriste subvencije.

On je dodao da poljoprivrednci svoj eID mogu dobiti i u poštama, Trezoru NBS ili MUP-u. Informacioni sistem e-Agrar uvodi se u cilju modernizacije i ubrzanja procesa upisa ili promene podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava kao i odobravanja i isplate podsticaja u poljoprivredi.

Osnovni preduslovi za registraciju su posedovanje lične karte ili pasoša, mejl adrese, pametni telefon, Android ili ajfon ili kvalifikacioni elektronski sertifikat.

Ćirić je istakao da svu potrebnu podršku poljoprivrednici mogu dobiti u PSSS-u u Leskovcu čiji savetodavci stručnu pomoć pružaju i svim opštinama Jablaničkog okruga.

Uvođenjem novog sistema će oko 450.000 poljoprivrednih gazdinstava preći na digitalno vođenje posla.

U jablaničkom okrugu ima 20,000 registrovanih gazdinstava, a na teritoriji samog grada Leskovca njih oko 10,000.

Čirić je pozvao poljoprivrednike da u što kraćem roku ovo svoje pravo ostvare.

E-AgrarJABLANIČKI UPRAVNI OKRUGPOLJOPRIVREDA