SVE SPREMNO ZA POČETAK 32. ROŠTILJIJADE U LESKOVCU

Povodom tradicionalne Roštiljijade 32. po redu još tokom jučerašnjeg dana, duž Bulevara oslobođenja počele su da se montiraju roštiljski štandovi sa baštama i oni na kojima će se prodavati razna roba.

Od ranog jutra počele su da se raspaljuju skare i pripremaju pljeskavice, ćevapi, uštipci, Leskovački voz i drugi specijaliteti našeg kraja, a po tradiciji prisutni su i vlasnici pečenjara iz drugih gradova koji nude prasiće i jagnjeće pečenja.

Gril Nikolić, vlasnika Vladice Nikolića koji je poreklom iz Leskovca prvi put nastupa na Roštiljijadi, iako je slavu Leskovačkog roštilja promeno ne samo u Srbiji, već i čitavom regionu. On je pun entuzijazma i želje da leskovčanima i gostima ponudi kvalitet i pristupačne cene uz prigodan muzički program.

Tradicionalno decenijama unazad i restoran Koliba nudi svoje specijalitete, a recept za njih je ljubav i južnjački duh koji se unese u pripremu kaže Oliver Krstić, majstor roštilja.

Ono što je roštilj u Leskovcu u ostalim krajevima Srbije je pečenje. Vladica Krstić majstor za pripremu pečenja Milutinović iz Knjaževca kaže da ova pečenjara nudi vrhunske specijalitete, ali i gostovanje popularnih pevača.

Sara Marković iz Aleksinca i njen otac Aca na Roštiljijadi imaju svoj štand na kome prodaju razne sitnice, ističu da su ovde više zbog zabave nego zarade.

Od ranog jutra gosti sa strane šetaju glavnom leskovačkom ulicom, posebno im je interesantan novi Gradski trg i kažu da sa nestrpljenjem očekuju večerašnji nastup Jelene Karleuše

Naša ekipa posetila je i novi Gradski trg gde je montirana bina i gde se vrše poslednje pripreme za večerašnje otvaranje.

Program za ponedeljak, 22. avgust 2022.

2000      – Mini koncert KUD „Lemind“ (novi gradski trg)

2020      – Defile malih mažoretkinja, mažoretkinja, saksofonista, bleh orkestara,  maskota „Roštiljijade“ (okupljanje ispred Tehnološkog fakulteta)

2045      – Ceremonija svečanog otvaranja

2100      – Vatromet

2105      – Bleh orkestar Isidora Zećirovića pod upravom Isidora Zećirovića

2130      – Koncert: grupa “Ha ha bend“

2215      – Koncert večeri: Jelena Karleuša

Gradski trgJELENA KARLEUŠARoštiljijada