Svečana sala: Prijem učenika Trgovinsko-ugostiteljske škole

U Svečanoj Sali grada Leskovca organizovan je svečani prijem za učenike leskovačke srednje Trgovinsko-ugostiteljeske škole koji su učestvovali na 5. Medjunarodnom gastro festivalu održamom 15. i 16. juna u Nišu i doneli 11 zlatnih i 1 srebrnu medalju. Učenici ove škole su postigli i zapažene rezultate na takmičenjima iz ekonomije, kao i takmičenju iz znanja stranih jezika.

,,Svim učenicima čestitam i želim im da nastave da nižu nagrade, da nastave sa dobrim radom, da budu uporni jer se upornost uvek isplati. Hvala svima vama i svim učenicima koji su Leskovac ove godine učinili još ponosnijim jer zahvaljujući ovakvim mladim talentima, Leskovc javnosti šalje sliku koja podiže nadu u boje sutra, koja govori o bitnosti obrazovanja i napretka, naglasio je prvi čovek Leskovca.

 Na Festivalu  je učestvovalo više od 3000 takmičara iz Srbije i okolnih zemalja, ali i iz Rusije, Izraela, Turske, Rumunije, Grčke , Nemačke i Švajcarske. Radove su ocenjivali eminentni stručnjaci iz oblasti kulinarstva svih zemalja učesnica i zvučna imena sa naših prostora na čelu sa Stevom Karapandžom.

Učenik ove škole Stefan Denčić, koji , koji je na pomenutom festivalu osvojio zlatnu medalju, se ovom prilikom zahvalio gradonačelniku na prijemu i prisutnima preneo iskustva sa takmičenja.

Mentori ekipa bili su nastavnici kuvarstva Vitomir Nikolić, Grozda Stojanović, Vesna Marković, Miloš Đorđević i Miljan Ilić, kao i nastavnica poslastičarstva Jasmina Nikolić.

Treba napomenuti i da je Trgovinsko-ugostiteljska škola proglašena i sveukupnim pobednikom ovogodišnjeg festivala u okviru projekta ,,Znanjem kroz Evropu,, održanom 19. maja na kome je učešće uzelo više od 90 škola iz 50 gradova. Učenica prvog razreda obrazovnog profila turistički tehničar Katarina Stojanović osvojila je prvo mesto na takmičenju u znanju engleskog i nemačkog jezika i osvojila putovanje u Beč.

Učenik trećeg razreda obrazovnog profila komercijalista Danilo Radonjić osvojio je drugo mesto u znaju engleskog jezika. On je osvojio i drugo mesto na državnom prvenstvu radova iz ekonomije na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju na Novom Beogradu i dobio stipendiju za upis na ovom fakultetu.

Univerzitet Singidunum u Nišu organizovao je regionalna takmičenja iz oblasti turizma i ekonomije na kome su učenici Emilija Mladenović, Natalija Ignjatović i Gabrijela Zdravković osvojile prvo mesto na takmičenju ,,Suvenir 2018,, , dok su Marta Pavlović, Andrijana Stojanović i Dimitrije Ilić osovojili treće mesto na takmičenju ,,Digitalna transformacija u preduzećima Srbije,,.