Svečanom akademijom leskovački Tehnološki fakultet obeležio 40 godina postojanja i rada

Svečanom akademijom leskovački Tehnološki fakultet obeležio je 40 godina svog uspešnog postojanja i rada.

Kako je kazao dekan ove ustanove visokog obrazovanja prof. dr Ljubiša Nikolić Tehnološki fakultet je jedan od centara obrazovanja južne Srbije u oblastima hemijskih, farmaceutsko-kozmetičkih, prehrambenih i biotehnologija.

Ovo potvrđuje i respektabilnost ne samo unutar naše zemlje, već i u internacionalnim okvirima, a kao potvrda toga došlo je do ulaska leskovačkog Tehnološkog fakulteta koji je deo Niškog Univerziteta na prestižnu Šangajsku listu, ali i imenovanje prof. dr Vlade Veljovića u Srpsku akademiju nauka i umetnosti.

Leskovački Tehnološki fakultet koji je osnovan 22. oktobra 1979. godine kao deveti fakultet Univertiteta u Nišu lider je visokog obrazovanja ovog dela Srbije, kazao je rektor ovog Univerziteta prof. dr Dragan Antić.

Po broju naučnih radova i projekata, ali i prestižnih međunarodnih smotri znanja leskovački Tehnološki fakultet je visoko pozicioniran, kazao je pomoćnik mnistra prosvete prof. dr Viktor Nedović.

U ime lokalne smouprave prisutne je pozdravila zamenica gradonačelnika Leskovca dr Jasmina Ranđelović koja je naglasila da ova ustanova visokog obrazovanja zaslužuje poštovanje i da je ono potvrđeno i oktobarskom nagradom grada koja je uručena 11. oktobra ove godine.

Tehnološki fakultet u Leskovcu kao spoj teorije i prakse pruža osnovu za stalno stručno usavršavanje podvukao je student prodekan Aleksandar Veličković.

Na Svečanoj akademiji zaslužnim pojedincima i kolektivima uručene su povelje za dugogodišnju saradnju.