Svečanom sednicom Skupštine obeležen 10. oktobar Dan opštine Bojnik

Proslava Dana opštine počela je u centru nastupom trubačkog orkestra Nebojše Sejdića i KUD ,,Belac“ iz Pridvorice.

Pre svečane sednice,  predsednik opštine Bojnik  Nebojša Nenadović u svom kabinetu priredio je prijem za Ministarku za evropske integracije Jadranku Joksimović i Ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića.

Svečanu sednicu koja je održana u Domu kulture, otvorio je predsednik Skupštine Dejan Stojanović pozdravljajući sve prisutne.

Na početku sednice prikazan je dokumentarni film  izmedju ,,Dva oktobra“.Dan opštine je prilika da se osvrnemo na proteklih dvanaest meseci i podsetimo rezultata koji su postignuti u tom periodu.Dan opštine je i prilika da se podsetimo ciljeva koji su postavljeni i ostvareni u proteklih dvanaest meseci, kako bi Bojnik bio bolje i lepše mesto u kome će građani živeti kvalitenijim i boljim životom rečeno je ovom prilikom.

Na ovom skupu predsednik opštine Bojniik, Nebojša Nenadović izneo je viziju i daljeg razvoja opštine.

Na svečanoj sednici zaslužne institucije i pojedinci dobili su oktobarske nagrade, a novčane nagrade od po 30.000 dinara dobili su  učenici generacije.

U ime Vlade Republike Srbije  i u ime nagrađenih prisutnima se obratila Ministarka za evropske integracije  Jadranka Joksimović.

Ova nagrada mi zaista  puno znači, iz razloga što je ova opština   relativno mala i koja još uvek spada u red najnerazvijenih, pokazala da je aktivna i da zna šta je cilj.Vi ste dobili milion evra zahvaljujući vašim dobrim planovima, pametnim građanima, efikasnoj lokalnoj samoupravi, upornosti i rešenosti da idete u pravcu razvoja ja vam zaista iskreno na tome čestitam , kazala je ministarka Joksimović .

Oktobarske nagrade dobili su : Jadranka Joksimović Ministarka za evropske integracije za izuzetan doprinos unapređenju infrastrukture u industrijskoj zoni, general-potpukovnik Milisav Simović komandant Kopnene vojske Srbije za  doprinos u ostvarivanju saradnje između Kopnene vojske i opštine Bojnik, Panajotis Picikos vlasnik firme Autostop interiors doo Leskovac za doprinos u unapređenju privrede u opštini Bojnik, Centar za socijalni rad za doprinos u oblasti socijalne zaštite, Jelena Stanković iz Leskovca za doprinos u oblasti obrazovanja, Stanimir Dojčinović iz Mijajlice za doprinos u oblasti razvoja mesnih zajednica, Predrag Anđelković za rezultate ostvarene u oblasti sporta, Ivan Mladenović iz Kosančića za rezultate ostvarene u oblasti poljoprivrede i Dragan Ilić iz Leskovca za doprinos u razvoju turističke promocije opštine Bojnik i Radan planine.

Učenici generacije, OŠ ,,Stanimir Veljković Zele“  Jelena Stojanović iz Pridvorice, OŠ ,,Stojan Ljubić“ Bogdan Nikolić iz Donjeg Brijanja  i TŠ ,,Boško Krstić“ Dragica Đorđević iz Bojnika  dobili su novčane nagrade od po 30.000 dinara.

Opširnije u vestima TV 4S…