Sveečanom sednicom Skupštine obeležen je 7. oktobar Dan opštine Bojnik

Sveečanom sednicom Skupštine obeležen je 7. oktobar Dan opštine Bojnik.

Prvi čovek opštine Bojnik Nebojša Nenadović i Ivica Toševski, gradonačelnik opštine Rankovce iz Severne Makedonije ovom prilikom potpisali su memorandum o saradnji.

 

Proslava Dana opštine počela je u centru nastupom trubačkog orkestra Isidora Zećirovića  i KUD ,,Belac“ iz Pridvorice.

Pre svečane sednice priređen je prijem za goste u kabinetu predsednika opštine Bojnik Nebojše Nenadovića.

Svečanu sednicu koja je održana u Domu kulture, otvorio je predsednik Skupštine Dejan Stojanović pozdravljajući sve prisutne.

Na sednici je prikazan film o postignutim rezultatima lokalne samouprave u proteklih godinu dana.

Čestitajući građanima Dan opštine predsednik Nebojša Nenadović izneo je viziju daljeg razvoja opštine Bojnik.

 

Na svečanoj sednici zaslužni pojedinci dobili su oktobarske nagrade, a novčane nagrade dobili su učenici generacije osnovnih i srednjih škola.

 

Oktobarske nagrade dobili su : Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede za izuzetan doprinos unapređenju infrastrukture u opštini Bojnik, Žaklina Cvetković Mladenović glavna i odgovorna urednica portala ,,Info Centar Juga” za profesionalno informisanje i izveštavanje o opštini  Bojnik, Elvis Bajramović, osvajač Prve trube u Guči za promociju opštine, Saša Cakić, pomoćnik predsednika, za doprinos u razvoju poljoprivrede i Srđan Ivković, trener ŽOK ,,Pusta Reka-Kovač”, za doprinos razvoju sporta.

Učenici generacije, OŠ ,,Stanimir Veljković Zele“  Aleksa Mišić iz Dragovca, OŠ ,,Stojan Ljubić“, Anđela Blagojević iz Gornjeg Brijanja  i TŠ ,,Boško Krstić“, Anita Vasić iz Leskovca dobili su novčane nagrade od po 30.000 dinara.

Na Svečanoj sednici Skupštine opštine Bojnik nastupio je Vokalni sastav ,,Libero,, ,duvački orkestar Kristijana Azirovića iz Bojnika a pozorišna trupa iz Trstenika izvela je i prigodan dramski program.