Tehnička vežba Odeljenja za vanredne situacije

Na lokaciji fabrike vode u Gorini održana je  tehnička vežba Odeljenja za vanredne situacije u Leskovcu, na intervenciji sa opasnim materijama u magacinu za hlor u fabrici vode u Gorini, u saradnji sa stručno osposobljenim radnicima JKP Vodovod Leskovac.

Pored gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića i njegovih saradnika prisustvovala su i najodgovornija lica grada zadužena za bezbednost grada i JKP Vodovod.

 ,,Reč je o vežbi u vezi tehničkog kvara, koja je od izuzetne važnosti za očuvanje kako života stanovništva tako i zdrave životne sredine na širem području , jer posledice ovakvih dešavanja kada dođe do iscurenja štetnih materija poput hlora mogu biti nesagledive, a pored obučenosti zaposlenih u fabrici vode u Gorini bitna je i brzina i efikasna intervencija Vatrogasno-spasilačkih ekipa” naglasio je komandir ovih ekipa u Leskovcu Saša Jovanović.

,,Ovo postrojenje poseduje efikasan sistem zaštite koji sem sistema za detekciju i alarmiranje ima i sistem za neutralizaciju para hlora koji bi se alarmirao i odradio neophodan proces, ali u ovom slučaju smo za vežbu predvideli njegovo otkazivanje” dodao je Jovanović.

Na fabrici vode u Gorini je ovo prva ovakva vežba.