TEHNOLOŠKI FAKULTET U LESKOVCU OVE GODINE UPISAĆE 120 STUDENATA NA BUDŽETU

Prema upisnom planu koji je odobren od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 120 studenata školovaće se na jednom studijskom programu koji nosi naziv Tehnološko inženjerstvo i koji obuhvata šest modula.

Moduli su ekološko inženjerstvo, prehrambena tehnologija i bezbednost hrane, materijali i hemijske tehnologije, farmaceutsko kozmetičke tehnologije, industrijski dizajn tekstila i odeće i informacioni sistemi u tehnološkim procesima.

Kako je u izjavi za TV 4S istakao dekan Tehnološkog fakulteta u Leskovcu prof. dr Dragiša Savić ovo je perspektivan i pristupačan fakultet koji ma prepoznatljivu reputaciju u zemlji i regionu.

Školovanje podrazimeva da studenti steknu znanja o savremenim tehnologijama i da ih povežu sa praksom. Nastava se, kako dodaje Savić odvija po Bolonjskoj deklaraciji kroz mogućnost nastavka školovanja na master i doktorskim studijama. Ovu ustanovu visokog obrazovanja karakteriše prilagođavanje nastavnih sadržaja potrebama tržišta rada i saradnja sa obrazovnim i naučnim ustanovama u zemlji i svetu.

Prof. dr Dragiša Savić podvlači da se svršeni srednjoškolci zainteresovani za upis na Tehnološki fakultet mogu prijaviti od 20. do 25. juna.

Prijemni ispit je 27. juna, a studenti polažu matematiku, fiziku ili crtanje. Upisni rezultati biće dostupni do 28. juna kada će započeti upis primljenih kandidata.

 

TEHNOLOŠKI FAKULTET LESKOVAC