Teslin Dan u Leskovcu

Manifestacija Teslin Dan u Leskovcu  biće svečano otvorena u utorak  10.jula u 20 casova u Narodnom muzeju u Leskovcu.

Program počinje u 18 časova, sa decom koja će se kroz igre sa puzlama,  slikovnicama  i ostalim eksponatima  predviđenim  programom takmičiti i upoznavati sa likom i delom Nikole Tesle.

U galeriji će biti postavka Teslinih slika i raznih eksponata koje će posetioci moći da vide i gde će se govoriti o liku I delu Nikole Tesle, gde ce biti prikazan film  .

Manifestaciju Teslin Dan u Leskovcu  koja je već tradicionalna organizuje Udruženje Teslin toranj u Srbiji, u saradnji sa Udruženjem Inženjera I tehničara Leskovca,pod pokroviteljstvom grada Leskovca.

Rad organizacije ,,Teslin Toranj u Srbiji “ prate naučne fondacije na svetskom nivou i 50.000  naših  članova aktivnih na elektronskim medijima   u svetu  i nama  dolaze  najeminentniji predstavnici  Teslinih naučnih fondacija  I to :

  • Nich Lonchar Predsednik   od Teslina Naučna fondacija Filadelfija
  • Robert Meyer Predsednik  od Teslina Naučna Fondacija Arizona I korespodencija  u istoj  organizaciji  je od Lisle Dishman koja isto dolazi
  • Ana i Tanja Parfanova umetnica koja je  uradila najbolji  lik Nikole Tesle  i dobila prvu  nagradu  od Tesline fondacije
  • Umetnički rad koji je uradio Brian Yetzer-Toranj poklanjaju udruženju (Hologramska slika rada  Teslinog Tornja  formata A3)