TRADICIONALNA ZIMSKA ŠKOLA OKUPILA U BOJNIKU DANAS VELIKI BROJ POLJOPRIVREDNIH PROIZVOĐAČA

U sali Doma kulture Budžetski fond za razvoj poljoprivrede opštine Bojnik u saradnji sa Poljoprivrednom savetodavnom stručnom službom iz Leskovca organizovao je zimsku školu za poljoprivrednike sa teritorije opštine Bojnik.

Kako je kazao u izjavi za TV 4S savetodavac PSSS-a Nenad Stefanović  tradicionalna Zimska škola ima za cilj edukaciju proizvođača i pružanje podrške oko participacije za subvencije kod Ministarstva poljoprivrede.

Prioritet ove škole je da informiše poljoprivrednike sa svim prednostima koje pruža pustorečki kraj i njegov biodiverzitet kako bi se sve to valorizovalo. Stefanović ističe da su poljoprivrednici informisani o stanju ratarstva, voćarstva, povrtarstva i stočarstva.

Poseban akcenat dat je krizi koja je izazvana epidemijom korona virusom i aktuelnom krizom u Ukrajini, a što se reflektovalo enormnim cenama enegrenata što će u znatnoj meri uticati na sve oblasti.

Na stočarsku proizvodnju komparativne prednosti koju ona ima na podradanskom području i problemima osvrnuo se savetodavac PSSS-a Dejan Ranđelović.

Predavanja u okviru Zimske škole počela su juče u Brestovcu, nastavljena danas u Bojniku, a završavaju se sutra u prostorijama PSSS-a u Leskovcu.

PSSS Leskovac