TRADICIONALNE SVETOSAVSKE SVEČANOSTI BIĆE ODRŽANE U LESKOVCU I VUČJU OD 22. DO 27. JANUARA

Tradicionalne Svetosavske svečanosti, posvećene prosvetitelju Svetom Savi biće organizovane od 22. do 27. januara ove godine u Leskovcu i Vučju. Organizatori najavljuju bogat i raznovrstan program aktivnosti tokom ovog perioda, s ciljem promocije obrazovanja i kulture.

Organizatori su Osnovna škola “Bora Stanković” iz Vučja i Organizacioni odbor Svetosavskih svečanosti grada Leskovca.

U ponedeljak 22. januara biće organizovano tradicionalno plivanje osnovaca i srednjoškolaca u SRC „Dubočica“, sa početkom u 10 sati, Narednog dana u isto vreme je turnir u odbojci na istom mestu, a zatim sledi u 12 sati turnir u basketu.

Istog dana u OŠ „Bora Stanković“ u Vučju je kviz iz istorije za učenike od 5. do 8. razreda. U sredu će se u Leskovačkom kulturnom centru održati Muzičko – dramski skup nagrađenih učenika leskovačkih osnovnih škola sa početkom u 13 sati.

Tribina o liku i delu Svetog Save biće organizovana u leskovačkom Narodnom muzeju u četvrtak u 17 sati, a u 19 časova istog dana učenici leskovačke Muzičke škole u Svečanoj sali Skupštine grada održaće koncert.

U petak u 19 sati u Hotelu Bavka je svečani svetosavski bal, a narednog dana u 8 sati je sečenje slavskog kolača u crkvi Svetog Jovana Krstitelja, a uveče u 18 sati u leskovačkom Narodnom pozorištu biće održana tradicionalna Svečana Svetosavska akademija.

OŠ “Bora Stanković” iz VučjaSvetosavske svečanostiVučje