TRENING BEZBEDNE VOŽNJE ZA MOTOCIKLISTE I MOPEDISTE

Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Leskovca u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i Tehničkom školom „Rade Metalac“ sproveo je danas na platou ispred Tehničke škole „Rade Metalac“ aktivnost pod nazivom „Trening bezbedne vožnje za motocikliste i mopediste“.

Kako je kazao predsednik Saveta za koordinaciju sabraćaja grada Leskovca Oliver Antanasijević ova aktivnost ima za cilj povećanje svesti o važnosti bezbednog rukovanja motociklima i mopedima zarad veće opšte bezbednosti u saobraćaju.On je dodao da je ovaj savet formiran juna meseca i da od tada u saradnji sa MUP-om, Prekršajnim sudom, obrazovnim ustanovama i drugim institucijama sprovedeno niz edukacija, kako za učesnike u saobraćaju, tako i za učenike.

Ovom prilikom upućen je apel i roditeljima da povedu računa o mladima koji voze motocikle i mopede, naročito bez prethodno dobijene dozvole. Kako je istakao Ivan Bojović uz Agencije za bezbednost saobraćaja zadužen za motorizovane dvotočkaše i nakon položenog ispita treba kontinuirano sprovoditi edukaciju i ukazivati da je najvažnija bezbednost učesnika u saobraćaju.

Ovaj događaj kome je prisustvovao veliki broj motorizovanih dvotočkaša i učenika bio je prilika da se još jednom skrene pažnja na bezbednost i podigne svest o ovoj temi.

bezbedna vožnjamopedistimotociklistitrening