Tribina “Dan zdrave hrane” u organizaciji Srpske napredne stranke

Savet za ekologiju i savet za sport Gradskog odbora Srpske napredne stranke održao je sinoć tribinu povodom obeležavanja “Dana zdrave hrane”.

..Savet za ekologiju Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Leskovcu polaže veliki značaj promociji zdravog načina života, pravilnoj ishrani i podizanju svesti o uticaji redovne fizičke akrivnosti od najranijih dana. Simbolično povodom Svetskog dana zdrave hrane, a uz saradnju sa Savetom za sport Gradskog odbora Srpske napredne stranke organizovali smo tribinu pod nazivom Zdravstveno bezbedna hrana i fizička aktivnost – realnost i perspektiva“, kazala je predsednica Saveta za ekologiju Gradskog odbora Srpske napredne stranke doktorka Jelena Đorđević.

Cilj ove tribine je promovisanje ispravnih stavova i ponašanja u vezi sa zdravljem, upoznavanje sa principima zdrave ishrane i fizičke aktivnosti za ljudski organizam.

Predavači na tribini doktor nauka i profesor fizičkog vaspitanja Osnovne škole Vožd Karađorđe Aleksandra Sibinović i dijetetičar nutricionista Ivan Vojnović govorili su o uticaju sporta i pravilne ishrane na celokupno zdravlje čoveka.