TRINAESTOG FEBRUARA ŠIROM SVETA OBELEŽEN JE SVETSKI DAN RADIJA, A RADIO MEDVEĐA PROSLAVIO JE DVE DECENIJE SVOG POSTOJANJA.

Radio je medij koji dopire do najširih slojeva stanovništva i koji može učiniti mnogo za obrazovanje, kulturni i politički dijalog i pomoći ljudima u najrazličitijim životnim situacijama.

Svetski dan radija je Unesko utvrdio 2011. godine i to baš zato što je 13. februara 1946. godine prvi put emitovan program Radija UN.

U savremenom digitalnom svetu, radio i dalje ostaje najdostupniji medij koji može da se sluša u najudaljenijim predelima. Specifičnost Radio Medveđe je emitovanje programa na srpskom i albanskom jeziku, ali i negovanje standarda, profesionalizma i nastojanja da svaka informacija bude proverena, brza i tačna,kaže novinar Miljan Stanković.

Specifičnost ove kuće je i entuzijazam zaposlenih koji su u postupku privatizacije  kao konzorcijum otkupili i očuvali ovaj radio koji bi da nije bio njih do sada bio ugašen,

Nikola Tesla je jedan od pronalazača radija, on je prvi predstavio principe radija i prenos signala na velike daljine, ali svakako bi bio ponosan na činjenicu da je ovaj medij ostao i dalje snaga koja kao mala magična kutija iz koje dopiru glasovi i muzika izaziva poštovanje.

Novinar Rahim Limi Kasumi je posebno ponosan na činjenicu što na albanskom jeziku može da se obrati slušaocima i da istovremeno uživa poštovanje pripadnika srpske nacionalnosti. ,,Moj osnovni princip je objektivnost i kolegijalnost jer zahvalnost digujem timskom radu svih kolega”.

Ova Radio stanica shvatila je značaj savremenih tehnologija, tako da ima i svoj sajt, a svoj program emituje i putem interneta. Zaposleni podvlače da će  četiri novinara i jedan tonski tehničar kroz timski rad i dalje raditi na očuvanju standarda svoje profesije uz spremnost za saradnju sa svim kolegama iz drugih redakcija.