TROJE LJUDI SA PODRUČJA JABLANIČKOG OKRUGA JE ZARAŽENO VIRUSOM KOVID-19

Kako je na pres konferenciji Štaba za vanredne situacije saopštio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović  dva  lica su sa područja Leskovca i jedno lice sa teritorije opštine Vlasotince, a postoji još jedna osoba koja je testirana sinoć i čiji su uzorci postati Inttutu ,, Torlak,, , a rezultati se ubrzo očekuju.

Cvetanovć je dodao da se ternutno na području grada Leskovca 165 osoba nalazi u samoizolaciji i pod lekarskim nadzorom , a ujedno 649 koje su došle iz inostranstva takođe su u izolaciji.On je podsetio da su prema najnovijoj odluci Vlade Srbije sve osobe koje su došle iz Italije, Španije, Francuske , Slovenije, Irana, Rumunije, Grčke , Austrije i Nemačke dužne da u samoizolaciji provedu 28 dana.

Cvetanović je podvukao da Štab za vanredne situacije zaseda svakodnevno i svoj rad usklađuje sa merama Vlade Srbije. Posebno je izražena briga za lica starija od 65 godina preko Kol centara koji je  od početka epidemije imao preko 2.000 poziva i oko 400 izlazaka na teren.

Cvetanović je istakao da će lekari i medicinske sestre  leskovačke Opšte bolnice koji su stavljeni u izolaciju zbog sumnje da je jedan lekar zarašen ponovo počeli da rade jer su reziltati testa negativni.

Cvetanović je zahvalio svima koji u ovoj situaciji vredno rade počev od trgovaca, preko radnika Komunalca koji brinu o čistoći grada do svih ostalih službi.