Turistčka organizacija grada Leskovca osvojila je prvu nagradu i zlatni kofer

Na 15. Međunarodnom Festivalu turističkih publikacija „Kofer slova“ koji je održan u Kruševcu 11. i 12. oktobra 2019. godine, Turistčka organizacija grada Leskovca osvojila je prvu nagradu i zlatni kofer u kategoriji NAJLEPŠA TURISTIČKA RAZGLEDNICA, drugo mesto i srebrni kofer u kategoriji NAJORIGINALNIJI SUVENIR, drugo mesto i srebrni kofer u kategoriji JEDNOLISNA TURISTIČKA PUBLIKACIJA i još jedno drugo mesto i srebrni kofer u kategoriji AUDIO – VIDEO PUBLIKACIJA.

 

Festival ima takmičarski karakter, vrednuje kvalitet turističkog promotivnog materijala, a idealna je prilika za okupljanje predstavnika turističke ponude u zemlji i inostranstvu i razmenu mišljenja, jačanje i uspostavljanje novih poslovnih kontakata. Prethodnih godina materijal sa kojim je konkurisala Turistička organizacija grada Leskovca, bio je ocenjen visokim ocenama i uvek bio u samom vrhu.

U takmičarskom delu festivala bilo je ukupno jedanest kategorija , kriterijumi za dodelu nagrada bili su promocija i unapređenje turističkih potencijala, isticanje autentičnosti regije kroz publikaciju, kvalitet i originalnost sadržaja i fotografija, kao i kvalitet štampe.

Na pomenutom međunarodnom festivalu učestvovalo je preko 50 turističkih organizacija iz Srbije.