U BOJNIIKU DANAS POČELO ODRŽAVANJE DEČJE FUTSAL LIGE

Ova liga održava se u organizaciji Fudbalske futsal asocijacije ,,FK ,,Pusta Reka” i FK ,,Jedinstvo” iz Bošnjaca, a uz punu podršku opštine Bojnik.

Kako ističe direktor Futsal asocijacije Igor Mitić utakmice u okviru lige održavaće se svakog vikenda do kraja ovog meseca u Hali sportova u Bojniku koji je imao sluha za potrebe da se podstakne bavljenje fudbalom kod najmlađih.

On dodaje da nastupaju mališani u četiri kategorije i to: deca rođena 2012. i 2013. godine, mališani rođeni  2010. i 2011. dečaci  rođeni 2008. i 2009. futsaleri rođeni 2006. i 2007. godine.

Prema propozicijama utakmice traju dva puta po 15 minuta.

Danas su utakmice odigrali mališani iz Fudbalskih klubova Jedinstvo iz Bošnjaca, Puste reke iz Bojnika, Sloge iz Leskovca,Šampiona iz Leskovca, Gradskog fubalskog kluba Leskovac, FK Budućnosti iz Žitorađe,istoimenog Fudbalskog kluba iz Pirota, Kosarice iz Kuršumlije, FK iz Čekmina, FK Jablanice iz Medveđe , Vlasine iz Vlasotinca i Rajsa iz Pirota.

Mitić podvači da će po tri najbolje ekipe iz svake kategorije steći pravo da nastave takičenje za prvaka Srbije koje će se takođe održati u Bojniku u periodu od 1. do 4. marta.

U kategoriji za decu rođenu 2012. i 2013. najbolja je danas bila ekipa Rajsa iz Pirota koja je savladala mališane Budućnosti iz Žitorađe sa 5:0, u kategoriji u okviru koje su nastupali dečaci rođeni 2010. i 2011. najbolji su bili futsaleri FK Bošnjaca koji su sa 5:0 pobedili ekipu Puste Reke, dok su futsaleri Rajsa iz Pirota savladali ekipu Budućnosti iz Zitorađe u kategoriji dečaka rođenih 2008. i 2009. rezultatom 5:0. Jedan susret je odložen za sutra.

DEČJA FUTSAL LIGE