U BOJNIKU DANAS ODRŽANE SEOSKE IGRE

Na ovim igrama, koje je organizovao Sportski savez Srbije u saradnji sa Sportskim savezom opštine Bojnik, učešće su uzela četiri sela iz opštine. Svaka ekipa imala je  više od 15 takmičara, a  svaki takmičar morao je  da učestvuje u najmanje jednoj igri.

Na takmičenju su učestvovale ekipe koje su predstavljale sela Dobra Voda, Orane, Konjuvce i Stubla.

Prema propozicijama, mogućnost učestvovanja imali su takmičari koji  žive u selu koje predstavljaju ili  su poreklom iz tog sela. Takmičari su se nadmetali  u sledećim disciplinama: fudbal, odbojka, nadvlačenje konopca, nadvlačenje štapa, bacanje kamena s ramena, trka u džakovima, skok u dalj, rvanje, obaranje ruke i šah.

Kako je naglasila PR Sportskog saveza Srbije, Marina Jovičić, ova manifestacija se održava u Srbiji po 5. put, a sada na njoj učestuju 34 opštine.Ona je naglasila da joj je posebno drago što se nalazi u Bojniku jer je prošle godine ekipa sela Orane osvojila prvo mesto u Srbiji na ovim igrama. Na ovaj način, kako dodaje Jovičićeva, neguju se zdravi stilovi života i fer plej sportski duh.

Zbog kiše, takmičenje je održano u Hali sportova i uz prisustvo brojne publike koja je bodrila takmičare, a doprinela da atmosfera bude još bolja.

Najbolji se plasiraju dalje na regionalno, zatim i na republičko takmičenje.

Seoske sportske igre