U BOJNIKU DANAS POČELA VAKCINACIJA GRAĐANA

Kako je u izjavi za TV 4S kazao dr Dragan Ilić, načelnik Službe opšte medicine Doma zdravlja u Bojniku zainteresovanost građana za vakcinaciju je danas bila  velika.

Građani se za vakcinaciju koja podrazumeva izbor tri dostupne vakcine mogu prijaviti preko E uprave ili svom izabranom lekaru, kaže dr Ilić i dodaje da ukoliko na lageru nema vakcine koju osoba želi da primi biće pozvana čim ta vakcina stigne. Danas je, kako je naglasio dr Ilić vakcinisano 40 građana i to kineskom vakcinom, a u ovu zdravstvenu ustanovu stiglo je 150 doza kineskog proizvođača.

Građani se vakcinišu u prostorijama fizikalne medicine, a pored ovog punkta otvoren je i punkt u Zdravstvenoj stanici u  Kosančiću.

Dr Ilić naglašava da je vakcinacija stanovništva jedini vid zaštite od kovida 19 i ujedno upućuje apel da se građani prijave za imunizacju u što većem broju.

On je na kraju dodao da se vakcinacija obavlja uz lekarski pregled i pismenu saglasnost koju potpisuje svaki zainteresovani građanin. Građani se u Bojniku mogu vakcinisati u vremenu od 8 do 15 sati.