U BOJNIKU DANAS URUČENI UGOVORI NA OSNOVU KOJIH ĆE 20 LICA OTPOČETI SOPSTVENI BIZNIS

Opština Bojnik iz svog budžeta izdvojila je 5 miliona dinara, a isto toliko sredstava obezbedila je Nacionalna služba zapošljavanja u cilju smanjenja broja nezaposlenih u ovoj sredini.

Ovim sredstvima kako je istakao predsednik opštine Nebojša Nenadović realizovaće se tri mere zapošljavanja i to otvaranje novih radnih mesta putem otpočinjanja sopstvenog posla, program stručne prakse i javni radovi. On je dodao da će na osnovu svih ovih mera 60 osoba iz Bojnika biti skinuto sa evidencije nezaposlenih.

Mera otpočinjanja sopstvenog posla predviđena je za 20 lica, a ona će dobiti pojedinačno po 250.000 dinara .Kako je naglasio Nenadović bez obzora na krizu izazvanu virusom kovid 19 lokalna samouptava je na ovaj način pokazala svoju društvenu odgovornost.

Nenadović je podvukao da će na osnovu programa javnih radova u radni proces biti uklučeno 27 lica, a 13 njih će imati priliku da obavi stručnu praksu. Sanja Cvetković, savetodavac leskovačke filijale  NSZ-a rekla je da je od ukupno prijavljenih 40 na konkurs za program otvaranja novih radnih mesta prošlo 20 kandidata , što znači da su uzete u obzir njihove ideje i dostavljeni biznis planovi. Kako je rečeno na ovom skupu programi imaju za cilj zaustavljanje odliva stanovništva iz ovog kraja i smanjenje sveopšte nezaposlenosti.

BJNIKNSZSOPSTVENI BIYNISUGOVORI