U BOJNIKU DANAS UVEDEN U POSAO IZVOĐAČ RADOVA NA IZGRADNJI MOSTA PREKO PUSTE REKE

Prema potpisanom ugovoru između Ministarstva privrede, lokalne smouprave i izvođača radova Privrednog društva Srbija put A.D Beograd, Preduzeća za puteve Kragujevac i firme DOO Panevlje Vranje danas je u Bojniku počela izgradnja mosta preko Pute Reke.

Nadzorni organ ovih radova je firma Delta inženjering iz Leskovca.

Ukupna vrednost izvođenja ovih radova je 39 miliona i 763 hiljade i 86,72 dinara sa PDV-om. Od ovog iznosa Ministarstvo privrede finasiraće 33 miliona i 135 hiljada 905,60 dinara dok će ostatak obezbediti lokalna samouprava.

Kako je istakao predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović ovo je veliki dan za Bojnik jer će se povezati plato Hale sportova sa novoizrađenom ulicom prema Domu zdravlja i samim tim izmestiti centar grada.

Most će biti osvetljen, a pored njega biće izgrađen kej i prateći sadržaji koji će u mnogome promeniti ovo mesto koje ima za cilj da postane i turističko. Nenadović je dodao da će tome u mnogome doprineti i izgradnja puta preko Radana koji će povezati Jablanički, Toplički i Nišavski okrug.

Rok za završetak radova je 60 dana, a Nenadović zaključuje da je u planu da i posle ovoga Bojnik bude veliko gradilište u cilju unapređenja uslova života i rada građana.