U BOJNIKU JE JUČE ORGANIZOVANO SEDMO PO REDU GASTRO TAKMIČENJE „ZLATNI KOTLIĆ“

Ovo takmičenje organizovala je Turistička organizacija Bojnik, a ove godine učešće je uzela dvadeset jedna ekipa čime je manifestacija znatno omasovljena.

Direktor Turističe organizacije Mladen Đorđević ističe da je veliki odziv zabeležen zahvaljujući Udruženju boraca iz Bojnika koje je pozvalo svoje kolege iz Leskovca, Lebana, Kragujevca, Vrnjačke Banje, Niške Banje, Žagubice, Petrovca na Mlavi i mnogih drugih mesta širom Srbije.

Takmičenje je održano u dve kategorije i to u pripremi Riblje čorbe i Radanskog gulaša.

Žiri kojim je predsedavao profesor gastronomije Ivica Zdravković uzeo je u obzir izgled, ukus, strukturu mesa i korišćenje začina i doneo odluku da u kategoriji Riblja čorba treće mesto zauzme ekipa Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ iz Bojnika, drugo mesto pripalo je ekipi „Šašava družina“, dok je pobednik bila ekipa Zmaj sa Radana iz Bojnika.

U kategoriji Radanski gulaš treće mesto pripalo je ekipi „Aj na pivo“. Drugo timu Organizacije boraca veterana rata od 1991. do 1999.  iz Leskovca, a prvo mesto zauzela je ekipa “Udruženje boraca ratova 1990-1999 – Gorski vukovi“ iz Vrnjačke Banje.

Za osvojeno prvo mesto u obe kategorije na poklon su dati kotlići, za drugo mesto takozvane talendare, a za trećeplasirane grnčarske posude.

Takmičari koji su osvojili prvo mesto u kategoriji Riblja čorba iz ekipe „Zmaj sa Radana“ Boban Petrović i Ivica Aranđelović ističu da je ove godine pobedilo iskustvo.

Tim „Gorski vukovi“ iz Vrnjačke Banje prvi put je nastupio na takmičenju u Bojniku i zauzeo prvo mesto, Kako ističe vođa tima Jovan Šerović trud i entuzijazam se isplatio, a ova ekipa ima i dugogodišnje iskustvo.

Ovo je kako ocenjuje i organizator, a i ekipe koje su uzele učešće bila lepa prilika za druženje i razmenu iskustava, kao i sklapanje novih prijateljstava.

Zlatni kotlić Bojnika