U Bojniku je održana 34. sednica Skupštine

U Bojniku je održana 34. sednica Skupštine.

Odbornici su usvojili odluku o pristupanju izradi Poslovnika Skupštine opštine Bojnik i imenovanju komisije za izradu nacrta Poslovnika, zatim odluku o naknadama za korišćenje javnih površina i odluku o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom besteretnim pravnim poslom i formiranju Komisije. 

 

Na sednici su usvojene i odluke o obrazovanju projektnog tima, o finansijskoj podršci porodica sa decom, zatim je usvojen izveštaj o sprovođenju mera poljoprivredne politike i ruralnog razvoja za 2018. godinu, kao i Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i ruralnog razvoja na području opštine Bojnik za 2019. godinu.

Usvojeni su Izveštaji o radu Skupštine opštine Bojnik za 2018. godinu, o izvršenju budžeta OŠ Stanimir Veljković Zele u periodu od 01.01.2018. – 31.12.2018. godine, zatim Izveštaj o materijalno-finansijskom poslovanju OŠ Stojan Ljubić u Kosančiću i finansijski izveštaj PU Đuka Dinić za 2018. godinu.

Na ovom skupštinskom zasedanju razmatrani su i usvojeni Izveštaji o radu za 2018. godinu i to: Doma zdravlja,Narodne biblioteke, Turističke organizacije Bojnik, Ustanove sportska hala, Ustanove dom kulture i data je saglasnost na planove i programe rada za 2019. godinu.

Imenovani su upravni odbori ustanova čiji je osnivač opština i školski odbori osnovnih škola na teritoriji opštine Bojnik.