U Bojniku je održana četvrta po redu manifestacija pod nazivom “ Zlatni kotlić „. Na ovom nadmetamnju učešće je uzelo 16 ekipa koje su se nadmetale u dve lategorije i to u pripremi tiblje čorbe i u spremanju gulaša.
Prvo mesto u pripremi riblje čorbe zauzela je ekipa “ Mačori “ iz Čečine, dok su najbolji u pripremi gulaša bili predstavnici ekipe ..Zmaj sa Radana,,.
Boban Mitić vođa ekipe “ Mačori “ iz Čečine kaže da je tajna pripreme u upotrebi više vrsta ribe i ljubavi koja se uloži u pripremi riblje čorbe.
Gulaš kao tradicionalno jelo takođe zahteva osum kulinarskog umeća i puno ljubavi koja se ulaže u njegovu pripremu kažu u ekipi “ Zmaj sa Radana II „.
Ova tradicionalna manifestacija izazvala je veliku pažnju građana Puste reke ističe direktor Turističke organizacije opštine Bojnik Danilo Krivokapić, a
žiri nije imao nimalo lak zadatak da proglasi najbolje ekipe u obe kategorije.
U planu je da ova manifestacija već naredne godine dobije regionalni karakter zaključuju u Turističkoj organizaciji Bojnik.