U BOJNIKU JE ZAHVALJUJUĆI ANGAŽOVANJU VOJSKE SRBIJE IZVRŠENA DEZINFEKCIJA SVIH ULICA I PUTEVA

U Bojniku je juče zahvaljujući angažovanju Vojske Srbije i lično generala Simovića izvršena dezinfekcija natrijum hloridom svih ulica u puteva, kao i prilaza Domu zdravlja i ambulante u Kosanćiću.On je dodao da dezinfekciju svakodnevno vrši i JKP Jedinstvo. Kako je kazao predsednik opštine Nebojša Nenadović do sada je potvrđen jedan slućaj zaraze koronavirusom, a za tri osobe se čekaju rezultati. On je podvukao da se u izolaciji nalazi 70 lica i da je deset osoba u stanju pasivizacije  i izrazio nadu da će one uskoro biti spremne da se uključe u normalne životne tokove.

Krzni štab opštine Bojnik je u stalnom zasedanju u šta se uverila i naša ekipa koja je uprkos polcijskom času boravila u ovom mestu. Ono što je primetno je i činjenica da su se građani pridržavali do sada najdužeg šezdesetočasovnog policijskog časa. Opština Bojnik je još na samom početku uvođenja vanrednog stanja opremila  specijalizovanu Kovid ambulantu koja se nalazi u sklopu Doma zdravlja i koja je opremljena sa 12 ležajeva.

Iz budžetske rezerve izdvojena je suma od oko 1,7 miliona dinara kako bi se reagovalo u suzbijanju epidemije, a ovim sredstvima su nabavljene zaštitne maske i rukavice i  sva ova zaštitna sredstva deljena su građanima, institucijama, zaposlenima u pošti, bankama i supermarketima.

Za najstarje sugrađane brinu volonteri Kol centra , a za stanovnike udaljenih sela ove razuđene opštne 35 gerontodomaćica, ističe Nenadović. On podvlači da se uprkos vanrednom stanju kontinuirano odvijaju radovi na izgradnji Industrijske zone u Kosančiću, ali i privođenje kraju prikupljanja potrebne dokumentacije za sređivanje platoa ispred Sportskog centra.

Kako  je zaključio Nenadović Štab za vanredne situacije opštine Bojnik na čijem je on čelu obezbeđuje sve potrebne uslove za funkcionisanje ove lokalne samouprave i u stalnom je kontaktu sa Vladom Srbije i štabovima drugh opština Jablaničkog okruga.