U BOJNIKU ODRŽANA 25. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Odbornici su na sednici najpre razmotrili i usvojili Predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Bojnik za 2022. godinu zajedno sa izveštajem ovlašćenog revizora.

U obrazloženju ovlaščeno lice Opštinske uprave Aleksandar Nastić je istakao da su u 2022. ostvarena ukupna primanja i prihodi od prodaje nefinansijske imovine u iznosu od 472 miliona i 66 hiljada dinara, dok su rashodi i izdaci za nabavku nefinansijske imovine iznosili 505 miliona i 716 hiljada dinara. On je dodao da je budžetski deficit u ovom periodu bio u iznosu od 33 miliona i 650 hiljada dinara.

Ovlaščeni revizor nije primetio nepravilnosti za izvršenje budžeta, osim mišlljenja koje je izrečeno sa rezervom, a koje se odnosi na procenu kapitala kod subjekata čiji je opština osnivač.

Na današnjoj sednici usvojeni su Predlog Odluke o izradi Plana detaljne regulacije „Prijemni i predajni centar Radan“ u opštini Bojnik, Predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o socijalnoj zaštiti opštine Bojnik i Predlog Odluke o izmeni Odluke o obrazovanju jedinica civilne zaštite opšte namene i specijalizovane jedinice civilne zaštite za uzbunjivanje na teritoriji opštine Bojnik.

Lokalni parlament razmotrio je i Predlog Odluke o usvajanju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za područje opštine Bojnik za 2023. godinu, Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Prvu izmenu i dopunu Programa poslovanja JKP „Jedinstvo“ Bojnik za 2023. godinu sa finansijskim planom i programom subvencija, kao i Predlog Odluke o usvajanju Izveštaja o osnovnim pokazateljima stanja bezbednosti saobraćaja na teritoriji opštine Bojnik.

Na ovoj sednici odbornici su svojim glasovima usvojili rešenje ovlašćene komiisije o sprovedenom konkursu u JKP „Jedinstvo“ na osnovu kog se za direktora ovog preduzeća imenuje Dragan Ljubisavljević koji je dosada obavljao funkciju vršioca dužnosti direktora. Takođe na sednici je za v.d direktora Ustanove Dom kulture u Bojniku imenovan Nenad Jovanović koji je i do sada obavljao ovu funkcijiu.

Odbornici su usvojili na sednici Predlog Rešenja o utvrđivanju prestanka mandata predsednika Upravnog odbora Centra za socijalni rad Bojnik, Predlog Rešenja o imenovanju predsednika Upravnog odbora Centra za socijalni rad Bojnik.

Na zasedanju skupštine razmatrani su i predlozi Odluke o obrazovanju Komisije za planove i Predlog Odluke o letnjem odmoru Skupštine opštine Bojnik.

SEDNICA SKUPŠTINE