U BOJNIKU ORGANIZOVANA JAVNA RASPRAVA O BUDŽETU ZA 2021. GODNU

Ovo  je prva Javna rasprava o budžetu za narednu godinu kazao je rukovodilac za privredu i finansije opštine Bojnik Saša Dodić . On je dodao da je cilj ove rasprave da se čuju sugestije građana za projekte kojima bi se unapredila infrastruktura, a samim tim poboljšali i uslovi života i rada meštana.

Dodić je naglasio da je budžet najvažniji dokument lokalne samouprave i da od njegovog kvaliteta zavisi i celokupani razvoj lokalne zajednice.

Ovaj stav ponovio je i Aleksandar Nastić koji je ispred opštine odgovoran za izvršenje budžeta. On je ponovio stav da je zajedničko kreiranje budžeta vlasti i građana najbolji način da se zadovolje sve potrebe lokalne zajednice.

Građani koji su prisustvovali javnoj raspravi uglavnom su izneli sugestije i primedbe koje se odnose na lošu putnu infrastrukturu naročito u planinskom podruičju, ali i na izlivanje atmosferskih voda u samom Bojniku. Na Upitniku su građani mogli da upišu svoje sugestije i primedbe koje će biti uzete u obzir  prilikom izrade nacrta budžeta o kome će ponovo biti upriličena javna rasprava.