U Bojniku potpisani ugovori o finansiranju i sufinansiranju sportskih klubova i organizacija

Ugovori su uručeni za devet klubova i Sportski savez opštine Bojnik, a u ovu svrhu iz opštinskog budžeta izdvojeno je oko 18 miliona dinara.

Kako je ovom prilikom kazao savetnik za sport opštine Bojnik Miloš Aranđelović ova raspodela je obavljena na osnovu konkursa koji je raspisan 5. aprila 2019. godine.

Sportskim klubovima i organizacijama ugovore je uručio lično predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović koji je ovom prilikom kazao da se finansiranjem i sufinansiranjem sportskih klubova i organizacija stvaraju uslovi za razvoj svih sportova pre svega za mlade čime se podtiču zdravi stilovi života.

Fudbalskom klubu ,,Pusta Reka“ na ime unapređenja fudbala u opštini Bojnik pripala je svota od 5.600.000 dinara,Sportski savez opštine Bojnik dobio je isto toliku sumu, Karate klubu ,,Pusta Reka” pripalo je milion i osamstotina trideset dve hiljade i osamstotina četrdest dva dinara, Ženski odbojkaški klub ,,Pusta Reka“ dobio je 1.800.000 dinara, Košarkaški klub ,,Pusta Reka“ dobio je 1.100.000 dinara, 450.000 dinara dobilo je Boksersko udruženje ,,Pusta Reka“ , isto toliko sredstava dodeljeno je Biciklističko planinarskom klubu ,,Zmaj sa Radana“, Stonoteniskom klubu ,,Pusta Reka“ pripalo je 350.000 dinara, dok je svota od 300.000 dinara data Šahovskom klubu ,,Podgora“ , a iznos od 106.500 dinara dodeljen je Udruženju sportskih ribolovaca ,,Pusta Reka“.