U BOJNIKU SU JUČE BORAVILI PREDSTAVNICI MINISTARSTVA INFORMISANJA I TELEKOMUNIKACIJA U CILJU DIGITALIZACIJE OVOG KRAJA

Kako je naglasio  državni sekretar Ministarstva informisanja i telekomunikacija Dejan Pačetić cilj posete je bio prezentacija projekta „Digitalizacija ruralnih krajeva Republike Srbije“.

On je istakao da je ovo strateški cilj Vlade i ministarstva, a o svemu tome je na radnom sastanku upoznat predsednik Privremenog organa opštine Bojnik Nebojša Nenadović.

Za ovu svrhu je izdvojena suma od 350.000 evra za ulaganje u digitalnu infrastrukturu. Resorno ministarstvo je, kako je naglasio Pačetić pošlo od činjenice da je uvođenje brzog interneta preduslov razvoja i ostanak mladih koji će imati mogućnost da rade od kuće i na taj način ostvaruju prihod.

Goran Đurđević, pomoćnik ministra za informisanje i telekomunikacije je podvukao da će uvođenje širokopojasnog interneta biti rezervisano za eupravu, škole, a kasnije i domaćinstva. Do 2025. godine će brzim internetom biti povezane sve škole i institucija, ali i domaćinstva.

Ovo je veoma važna investicija za Bojnik, kazao je predsednik Privremenog organa Nebojša Nenadović, jer će omogućiti pristup internetu na brz i lak način i to na čitavoj teritoriji ove opštine. Posebno će širokopojasni internet biti na raspolaganju mladima.

Ovaj radni sastanak je sa jedne strane rezultat neprekidnog rada lokalne samouprave na unapređenju infrastrukture koja uključuje i visoku digitalnu tehnologiju, ali i rešenost Vlade Srbije da pomogne opštini Bojnik u daljem razvoju, zaključio je Nenadović.

DigitalizacijaMinistarstvo informisanja i telekomunikacija