U BOJNIKU DANAS OBELEŽENA GODIŠNJICA SMRTI GORANA NENADOVIĆA

Godišnjica smrti Gorana Nenadovića, načelnika Posebnog odeljenja Kazneno-popravnog zavoda Požarevac (Zabela), obeležena je na groblju u Bojniku u prisustvu porodice, rođaka, prijatelja i mnogobrojnih kolega.

Goran je rođen u Leskovcu 1978. godine, osnovnu školu završio je u Gornjem Brestovcu, a srednju u Bojniku. Nakon završetka srednje škole u upisuje DIF u Nišu, a po završetu prošao je sve nivoe obuke u Žandarmeriji, gde je proveo godinu dana. Nakon toga je postavljen za načelnika zatvora u Prokuplju.

Na toj dužnosti se zadržao godinu dana, a zatim je postavljen za načelnika KPZ u Požarevcu i bio je prvi načelnik Službe obezbeđenja specijalnog zatvora Zabela tzv. zatvora u zatvoru.

Goran je rođeni brat predsednika opštine Bojnik Nebojše Nenadovića. Iza sebe je ostavio suprugu i ćerku. U znak sećanja na rano preminulog Gorana danas je prikazan i film o njemu koji na veoma emotivan način oslikava njegov život. Ovaj film nosi naziv „Svom bratu“, a  primer je bratske ljubavi Nebojše i Gorana koja ne može i ne sme umreti nikada.

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija organizovala je ovog meseca Prvi memorijalni kup iz praktičnog streljaštva u znak sećanja na prerano preminulog načelnika Posebnog odeljenja KPZ Požarevac (Zabela) Gorana Nenadovića. Organizovanjem memorijalnog kupa koji će nositi ime Gorana Nenadovića, Uprava želi da sačuva sećanje na prvog načelnika Posebnog odeljenja, koji je iznenada preminuo u svojoj 43 godini.

Goran Nenadović