U CENTRU GRADA PREZENTOVANO NAJNOVIJE IZDANJE LESKOVAČKOG GLASNIKA

U ovoj broju pažnja je poklonjena investicijama koje su realizovane u našem gradu u protekle 4 godine. Na naslovnoj strani našao se je gradonačelnik Goran Cvetanović koji je naglasio da je u ovom periodu u Leskovcu otvoreno preko 5.000 novih radnih mesta.

Rekonstruisano je i sagrađeno preko 27.000 metara puteva u šta je uloženo 534 miliona dinara, postavljeno je više od 19.000 kvadratnih metara ploča na trotoarima za šta je izdvojeno 56,7 miliona dinara. U Leskovačkom glasniku objavljen je podatak da je izgrađeno i sanirano preko 74.000 metara kanalizacione i vodovodne mreže i više od 2.000 metara toplovoda.

Značajna pažnja posvećena je i borbi protiv koronavirusa i rezultatima koje je u ovom periodu zabeležila Opšta bolnica u okviru koje je otvorena i specijalna Kovid bolnica za koju su zahvaljujući angažovanju predsednika Aleksandra Vučića stigla 3 klinička, 6 mobilnih respiratora, dva rengen aparata i druga vredna oprema.

Kako objavljuje Leskovački glasnik u obrazovne institucije uloženo je preko 240 miliona dinara, a za sport 280 miliona. U ovom broju podseća se i na činjenicu da je dosta uloženo i u mlade i talentovane ljude. Značajno mesto dato je i poljoprivredi i velikim ulaganjima u ovu oblast, kao i oblast mesnih zajednica u koje je izdvojeno preko 120 miliona dinara.

Ovo je bila prilika i da se najnoviji broj Leskovačkog glasnika deli prolaznicima sa kojima su razgovarali gradski funkcioneri.