U CENTRU ZA STRUČNO USAVRŠAVANJE ODRŽAN DANAS 7. PO REDU „PANAĐUR ZDRAVLJA“ ZA NAJMLAĐE

U Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju danas je održana tradicionalna sedma po redu manifestacija pod nazivom „Panađur zdravlja“.

Ovu manifestaciju zajednički organizuju Predškolska ustanova Vukica Mitrović i Naučni klub Centra za stručno usavršavanje, uz podršku Centra za promociju nauke.

U okviru ovog događaja održane su aktivnosti koje su imale za cilj da ukažu na značaj ljudskog zdrtavlja, kao i njegovog očuvanja. U ceo ovaj proces bili su uključeni profesori, asistenti i studenti Tehnološkog fakulteta, kao i učenici Medicinske škole, a posetioci su mogli da pogledaju i kratke filmove, čiji su autori leskovački predškolci.

Direktorka CSU Anđela Kostić Minić je istakla da je osim uobičajenih jedna od aktivnosti ove ustanove briga o zdravlju i u tom cilju edukacija najmlađih.

Direkltorka Predškolske ustanove „Vukica Mitrović“ Olivera Tošić podvukla je da deca kroz ove radionice pokazuju svoja zapažanja koja se odnose na značaj zdravlja. Ona je dodala da i vaspitači kroz  mnoge radionice rade sa mališanima i ukazuju im na zdravstvenu kulturu, kao osnov kvalitetnog života.

Tošićeva je dodala da su putem tri kabineta koja su postavljena u CSU i to biološkog, anatomskog i lekovitog bilja i zdrave ishrane pokazali svoja znanja koja se odnose na zdravlje, a u dvorištu i baveći se sportskim aktivnostima na značaj sporta i zdravih stilova života.

Brankica Stamenković član Gradskog veća zadužena za oblast obrazovanja naglasila je da lokalna samouprava vodi računa o funkcionisanju predškolske ustanove i da je u tom cilju iz gradskog budžeta za ovu godinu planirana suma od 400 miliona dinara.

Kako je ovom prilikom rečeno ovakve i slične manifestacije biće organizovane i u narednom periodu jer imaju edukativni, a pre svega zdravstveni značaj.

CSUČuvajmo zdravlje