U Jablaničkom okrugu najveća izlaznost do 16 sati u opštini Bojnik

U Srbiji se danas održavaju parlamentarni i lokalni izbori. Glasačka mesta otvorena su u 7, a biće zatvorena u 20 sati .Tokom izborne tišine zabranjena je izborna propaganda, održavanje predizbornih skupova na javnim mestima i objavljivanje procene izbornih rezultata.Pravo glasa na izborima ima  6.583.665 građana Srbije, a glasaće se na 8.386 biračkih mesta.

U Leskovcu to pravo može da ostvari 117.661 punoletnih građanina.U Bojniku svoje glasačko pravo ima 8.472 birača. U opštini Lebane pravo glasa ima 17.535 birača , u Vlasotincu 23.623 građana, u opštini Crna Trava 579 upisanih birača i u opštini Medveđa 2.302 upisana birača.

U Leskovcu je prema podacima Gradske izborne komisije na birališta na osnovu preseka od 16 sati na birališta izašlo 36,33 odsto birača i to u samom gradu 33,45 odsto i u seoskim sredinama 39,1 procenat.

Kako su nam rekli u GIK-u glasanje se na teritoriji grada  Leskovca  odvija bez problema i nisu uočene nikakve nepravilnosti.

Naša ekipa obišla je i biračka mesta u Leskovcu. Ono što karakteriše glasanje su pojačane mere zdravstvene bezbednosti uz obaveznu upotrebu maski i rukavica za članove biračkih odbora i povećan oprez glasača.

U opštini Bojnik prema poslednjim informacijama izašlo je 57 procenata od ukupnog broja upisanih birača.

Kako nam je kazao predsednik Opštinske Izborne komisije Nebojša Stanković nigde nisu uočene nepravilnosti i glasanje teče planiranom dinamikom i bez problema.

Na biračkim mestima u Bojniku su takođe preduzete sve preventivne zdravstvene i sanitarne mere, nisu uočene nepravilnosti i glasanje protiče u fer i demokratskoj atmosferi.

U opštini Lebane prema poslednjem preseku izašlo je 48,47 procenata od ukupnog broja upisanih birača.

U Opštinskoj izbornoj komisiji koju smo posetili ističu da nisu uočene nepravilnosti i da se izborni proces odvija planiranom dinamikom i uz poštovanje svih zdravstvenih mera.

Na biralištima koja smo posetili građani su disciplinovano stajali u redu uz poštovanje propisane socijalne distance.

U opštini Medveđa gde se održavaju samo parlamentarni izbori do 16 sati glaslao je 2302 birača , odnosno 34,92 upisana birača.

 

U opštini Crna Trava prema poslkednjem preseku izlaznost je 47,38 procenata. U opštini Vlasotince do 16 sati glasalo je 51,4 procenta od ukupnog broja upisanih birača.

U Jablaničkom okrugu najveća izlaznost do 16 časova beleži se u opštini Bojnik i ona iznosi 57 odsto.