U LEBANU DANAS ODRŽAN HUMANITARNI BAZAR

Tvorac ideje i jedan od organizatora današnjeg humanitarnog bazara u Lebanu je Saška Stošic, a uz dozvolu i podršku organizacije ,,Budi human” i roditelja mališana za koje se novac sakuplja. Do ideje je došla zbog velike želje da na neki nacin pomogne deci kojoj  je potrebna pomoc za lečenje, a na osnovu predhodnih iskustava koje je videla i u kojima je učestvovala u drugim gradovima. Novac se sakuplja za Minju Matić i Olivera Pal Gajodija.

Njima je potrebana velika suma novca za lek koji se uzima samo jednom u životu najkasnije do navršene 2.godine.Učesnici bazara su bila deca iz vrtića “ DEČJA RADOST”,Lebane, OŠ “Radovan Kovačević – Maksim” i OŠ “Vuk Karadzić”, i ljudi dobre volje i humanog srca.

Doprinos i podršku bazaru dala je opština Lebane na čelu sa predsednikom Ivanom Bogdanovićem, Dom kulture i brojni pojedinci i firme sa teritorije grada. U narednom periodu planiraju jos sličnih akcija i bazara kako bi se što više novca skupilo za sto više dece iz cele Srbije.

Među donatorima veliki doprinos  akciji dala je Crkva Sveti Jovan iz Lebana . Ukupno je danas sakupljeno oko 67.000 dinara.