U LEBANU DANAS ODRŽAN PRVI MALI SAJAM SPORTA

Otvarajući prvi Mali sajam sporta zamenik predsednika opštine Goran Lazarević istakao je da je veoma važno da se od malih nogu neguju zdravi stilovi života. On je dodao da su predškolci, a nakon njih i sportski klubovi na jednom mestu u Hali sportova pokazali sportske sadržaje i potencijal.

Lazarević je podvukao da Lebane ima dugu sportsku tradiciju, a 20 klubova iz raznih oblasti sporta uključeno je Opštinski sportski savez koji je podržao ovu manifestaciju koju su organizovali Ministarstvo omladine i sporta i Sportski savez Srbije.

Prisutnima se obratio i proslavljeni olipmijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek, dajući značaj deci i njihovom interesovanju za sport.

On je kazao da je ovo iako prvi najbolje do sada organizoavani Mali sajam sporta u zemlji. Štefanek je istakao da roditelji treba da budu podrška, a dete samo treba da odabere sport kojim želi da se bavi. Nije dobro da roditelji insistiraju na tome čime će i kako dete da se bavi, kad je sport u pitanju, rekao je Štefanek.

On je dodao da je zadatak države, ali i liokalnih samouprava da se omoguće uslovi za bavljenje sportom, kako profesionalnim, tako i rekreativnim. Štefanek se posebno osvrnuo na činjenicu da sport nije rezervisan samo za velike gradske centre već i za male gradove koji su iznedrili mnoge proslavljene sportiste.

Predstavnici Spotskog saveza Srbije uručili su predstavnicima Sportskog saveza u Lebanu lopte za škole, koje će biti raspodeljene narednih dana.

Učesnici sajma su mogli da postavljaju pitanja našem olimpijskom šampionu Davoru Štefaneku koji je zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave obišao predškolce i sportske klubove iz raznih grana sporta koji su okupljeni oko Sportskog saveza Lebana.

Štefanek je obećeo svesrdnu podršku sportistima i sportskim klubovima u Lebanu. Posebnu pažnju posetilaca ove manifestacije privukli su predškolci koji su izveli pažljivo osmišljeni performans.

Sajam sporta