U LEBANU DANAS ODRŽANA 12. SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE

Na 12. sednici najpre je razmatran i usvojen Predlog Odluke o izmeni i dopuni statuta opštine.

Kako je u obrazloženju kazao pomoćnik predsednika opštine Lebane Goran Lazarević Statut, kao najvažniji pravni akt lokalne samouprave na ovcaj način se usklađuje sa Zakonom o lokalnoj samoupravi i drugim aktima Republike Srbije, a posebno u onom delu koji se odnosi na odbranu zemlje i zaštitu od elementarnih nepogoda.

Odbornici su na ovoj sednici usvojili i Predlog odluke o sprovođenju konkursa za izbor direktora JP „Lebane“, ali su se izjasnili i o usvajanju izmena i dopuna početnog likvidacionog bilansa JKP Imovina Lebane koje je u procssu likvidacije.

Ovu tačku dnevnog reda obrazložio je likvidacioni upravnik Vladimir Krstić koji je rekao da su potraživanja poverilaca i radnika velika, ali da će se angažovanjem lokalne samouprave ovaj problem prevazići.

Posebnu pažnu odbornika i javnosti izazvao je Predlog odluke koji se odnosi na postavljanje biste nedavno preminulom prof. dr Milorada Mitkovića u okviru kompleksa Doma zdravlja u Lebanu. Kako je rečeno akademik Mitković koji je preminuo usled posledica koronavirusa je intelektualac koji je ponikao u Lebanu i koji zaslužuje da se sve buduće generacije sećaju njegovog lika i dela.

Odbornici su dali saglasnost i na obrazovanju mreža Predškolske ustanove, a kako je obrazložila direktorka ove institucije Nevena Zdravković na ovaj način sa jedne strane će se stvoriti racionalizacija rada, a sa druge i dostupnost predškolskog obrazovanja i vaspitanja svoj deci.

Odbornici su dali saglasnost i da do imenovanja direktora JKP Lebane ovu funkciju obavlja dosadašnji vršilac ove dužnosti.

Skupština je održana u Domu kulture uz poštovanje svih epidemioloških mera zaštite.