U LEBANU DANAS ODRŽANA 17. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Pred većnicima su se našle 22 tačke dnevnog reda. Na početku je razmoitren i usvojen Predlog odluke o tekućoj izmeni Plana javnih nabavki za ovu godinu .

Kako je u obrazloženu kazao predsednik opštine Ivan Bogdanović ova odluka odnosi se na izmenu plana javnih nabavki, a u cilju efikasnijeg rada svih službi lokalne samouprave i unapređenja uslova života građana. Za ove svrhe biće izdvojeno iz lokalnog budžeta 10,5 miliona dinara.

Na dnevnom redu ove sednice našlo se i pitanje o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta i organima opštinske uprave i javnog pravobranilaštva koje je jednoglasno dobilo zeleno svetlo većnika.

Kao posebno pitanje našlo se i raspisivanje konkursa za direktora Javnog preduzeća Lebane, a većnici su razmotrili i usvojili i tačke koje se odnose na nabavku vozila Dačia daster za JKP Lebane i Lade nive za lebanski Dom zdravlja.

Na sednici je razmotren i usvojen i Predlog rešenja o raspodeli sredstava o suifinansiranju projekata iz oblasti javnog informisanja.

Jednoglasno je usvojen i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na korišćenje bez naknade turističkog Info centra, a razmotren je i usvojen i Predlog Predškolske ustanove „Dečja radost’’ da se da saglasnost za prijem dva izvršioca za lično praćenje dece, a pozitivnu ocenu dobili su i zahtevi Osnovne škole „Radoje Domanović“ iz Bošnjaca za angažovanjem ličnog pratioca za jednu učenicu prvog razreda i osnovne škole „Radovan Kovačević-Maksim” iz Lebana za angažovanjem i finansiranjem personalnog asistenta.

Na ovoj sednici našli su se i mnogobrojni zahtevi socijalno ugroženih  građana koji se odnose na finansijsku jednokratnu podršku koja je odobrena u visini od 10 do 15 hiljada dinara.

opstinsko vece