U LEBANU DANAS ODRŽANA 23. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Većnici su najpre razmotrili i usvojili izmenu Plana javnih nabavki za 2021. godinu.

Ovaj plan na sveobuhvatan način stvara uslove za početak radova na izradu katastarsko topografskih snimaka kao prvog koraka za izradu projektne dokumentacije za izgradnji budućeg Postrojenja za preradu otpadnih voda. Ova investicija se realizuje na osnovu bilateralne saradnje sa Mađarskom, a vrednost je 10 miliona evra. Istovremeno ova projektna dokumentacija odnosi se i na izradu projektne dokumentacije za budući turistički kompleks u Čukljeniku.

Pred vrećnicima su se na današnjoj sednici našle i tačke dnevnog reda vezane za Akcioni plan za unapređenje usluga socijalnog stanovanja, kao i Pravilnika o postupku rada komisije i uslovima, kao i merilima za izbor korisnika socijalnog stanovanja i aktivne inkluzije.

Razmatran je i predlog za donošenje Rešenja o formiranju Komisije za sprovođenje konkursa bodovanja i Predlog izbora korisnika socijalnih stanova.

Većnici su kao drugostepeni organ rešavali i pojedine zahteve koji se odnose na socijalnu pomoć koja je određena u visini od 10 do 15 hiljada dinara.

Sednica opštinskog veća