U LEBANU DANAS ODRŽANA 35. SEDNICA OPŠTINSKOG VEĆA

Na ovoj sednici razmatran je i usvojen Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu za ovu godinu.

Kako je naglasio predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović ovo je prvi rebalans u ovoj godini koji je uslovljen svetskom krizom i nestašicom i poskupljenjem energenata na svim berzama.

Bogdanović je kazao da je današnjim rebalansom budžet Lebana povećan za 102 miliona dinara i da ukupan iznos budžeta za ovu godinu iznosi milijardu i 76 miliona dinara.Ova sredstva rebalansa biće upotrebljena po prioritetima, a posebno za sprovođenje javnih nabavki po tržišnim cenama jer to diktira i svetsko i domaće tržište.

Većnici su na sednici jednoglasno usvojili i zahtev firme „Leban tex“ koji se odnosi na produženje roka o prijemu novih radnika, a prema ugovoru do kraja ove godine. Ovaj rok produžen je za kraj 2023. godine, a zbog svetske krize i nemogućnosti izvoza ove turske kompanije u Rusiju i Ukrajinu. Naime ovim govorom iz 2017. godine poslovodstvo kompanije obavezalo se je bilo da broj radnika zaokruži sa sadašnjih oko 200 na 300 radnika.

Na ovoj sednici doneta je odluka o produžetku rada sa taksativno nabrojanim pravima i obavezama ličnih pratilaca i personalnih asistenata u nastavi za decu sa posebnim potrebama.
Većnici su dali saglasnost i na zahteve pojedinih fizičkih lica, a koji se odnose na davanje u svojinu opštinskog građevinskog zemljišta.