U LEBANU DANAS ODRŽANA SVEČANA AKADEMIJA NA KOJOJ JE EVOCIRANA USPOMENA NA 30 GODINA POSTOJANJA 72. SPECIJALNE BRIGADE

Kada drugi nisu smeli, ni mogli početkom devedesetih osnovana je herojska 72. specijalizovana brigada koja uvek može i sme, rekao je obraćajući se prisutnima zamenik predsednika opštine Lebane Goran Lazarević.

On je podvukao da od kada je ova brigada kao desantno-jurišna osnovana 1992. godine, više od tri decenije hrabri pripadnici ove jedinice svakodnevno bezuslovno štite interese Srbije i svih njenih građana.

U sklopu svečane akademije prikazan je film o ovoj elitnoj brigadi uz poruku da je ovaj poziv odgovoran i da zahteva veliku žrtvu, odvajanje od porodice, zarad zaštite otadžbine, porodice i najmilijih. Nije lako postati pripadnik ove brigade koja je bez prestanka na štitu naše otadžbine.

Obuka ove elitne brigade kako je kazao njen prvi komandant general major Milorad Stupar je jedna od najtežih i najzahtevnijih, a jednom kada postanu pripadnici 72. brigade za specijalne operacije, identitet vojnika u strogoj je tajnosti, niko od javnosti ne sme da zna ko su i gde zapravo rade, sem eventualno njihovih porodica.

Ovom skupu prisustvovao je veliki broj građana Lebana i porodice onih koji su u sklopu ove brigade položili svoje živote za slobodu otadžbine

72. SPECIJALIZOVANA BRIGADA