U LEBANU DANAS ODRŽANE DUNAV OSIGURANJE SPORTSKE IGRE MLADIH

U Lebanu su ove igre održane po drugi put, istakao je predsednik opštine Ivan Bogdanović.

On je dodao da su „Dunav osguranje sportske igre mladih“ međunarodno priznate jer je u pitanju veoma dragocen projekat koji pre svega neguje zdrave stilove života kod najmlađih.

Tačno u 10 sati, upaljena je baklja  ovih igara, a školarci su započeli takmičenje u pet sportova – atletika, odbojka, između dve vatre, basket 3 na 3 i fudbal, a najbolji među njima izboriće plasman u državno finale.

Ove godine Lebane je bilo domaćin i školarcima iz Medveđe, Bojnika i grada Leskovca.

Najbolji iz državnog finala, kao i svih prethodnih godina, učestvovaće na velikom međunarodnom finalu u Splitu, zajedno s vršnjacima iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Ove godine u Srbiji takmičenja na „Dunav osiguranje“ Sportskim igrama održaće se u atraktivnijem formatu za mlade sportiste i podeljena su na nivoe – kvalifikaciona, gradska, regionalna (turnirska) i  državna takmičenja, kazao je Slobodan Popović sportski direktor ovog takmičenja.

„Dunav osiguranje“ Sportske igre mladih održavaju se u Srbiji deveti put, u Bosni i Hercegovini počinje 11. sezona, a Igre u Hrvatskoj proslavljaju 26 godina od osnivanja.

U Srbiji, „Dunav osiguranje“ Sportske igre mladih održavaju se pod pokroviteljstvom predsednika Aleksandra Vučića, uz podršku Vlade Srbije. Generalni sponzor je kompanija „Dunav osiguranje“.

Od osnivanja do danas na Sportskim igrama mladih učestvovalo je više od dva miliona školaraca, na svim nivoima takmičenja, kao i ostalim aktivnostima, a u sve tri zemlje za decu je učešće potpuno besplatno. Vrednost projekta Igara prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života regiona i Evrope.

Kako je rečeno najbolja tri takmičara na državnom novou dobiće stipendije u visini od 1.000 evra, a u obzir će osim rezultata biti uzeto i fer plej ponašanje.

Dunav osiguranjeSportske igre mladih