U LEBANU DODELJENE NAGRADE NAJBOLJIM UČENICIMA

U sali Dom kulture Radan, u sklopu „Novembarskih dana kulture“ dodeljene su nagrade najboljim učenicima u školskoj 2022/23 godini.

Pored đaka generacije, koje lokalna samouprava svake godine nagrađuje, novčanu nagradu i pohvalu, predsednik privremenog organa Ivan Bogdanović, uručio je i nosiocima Vukovih diploma, učenicima koji su u tekućoj školskoj godini,  na takmičenjima na republičkom nivou osvojili neku od prvih nagrada, njihovim mentorima, đacima koji su pohađali seminare u istraživačkoj stanici Petnica.

Predsednik privremenog organa Ivan Bogdanović rekao je da je ove školske godine povećan broj upisanih učenika u srednje škole u Lebanu, kao i da je broj prvaka za 30 veći u odnosu na prošlu godinu.

„Opština Lebane ulaže novčana sredstva kao podršku obrazovanju, a kako bi učenicima i njihovim roditeljima olakšala školovanje. Iz budžeta opštine Lebane ove godine opredeljeno je 75 miliona za obrazovne ustanove i 81 milion za vrtić. Izdvojio bih da  petu godinu zaredom nagrađujemo i nadarene studente sa naše teritorije. Za 4 godine nagrađeno je ukupno 102 studenta, a konkurs je trenutno u toku za naredno nagrađivanje“.

Ovom prilikom  nagrađeno je 55 đaka i 2 mentora, a iz budžeta je izdvojeno 385.000 dinara za ovu namenu.

NAGRADE